Vanaf 4 persoon(en)
6 x Romain sla (bindsla)
100 gr. Parmezaanse kaas
4 x zachtgekookt ei
3 x sneedjes oudbrood
2 x knoflookteen
olijfolie en peper en zout uit de molen
Dressing:
8 gr. Ansjovis
60 gr. Eidooier
8 gr. Mosterd
½ x teentje knoflook
12 ml rode wijnazijn
10 ml. Citroensap
100 ml. Walnootolie
Maal voor de dressing de ansjovis, eidooier, mosterd, knoflookteen, azijn en citroensap fijn met een mixer en voeg in druppels olie toe zodat er een homogene massa ontstaat. Was de sla en neem een grote kom, druppel hier de dressing over en schud voorzichtig om zodat er overal op de blaadjes dressing zit. Snijd de sneetjes brood in vierkante blokken en doe hier olijfolie, peper, zout en knoflook fijngesneden op. Plaats in een voorverwarmde oven 10 minuten op 175 graden totdat deze goudbruin zien. Verdeel de sla over vier borden leg hier de in vieren gesneden eieren overheen en bestrooi met de Parmezaanse kaas, en de croutons. Eet smakelijk!