Vanaf 4 persoon(en)
2 stuks rode peper (fijn)
1 snufje laos (liefst vers, gesneden)
2 cm gember (fijn)
2 teentjes knoflook (fijn)
2 stengels citroengras
1,5 liter kippenbouillon
1 liter kokosmelk
1 blokje groentebouillon
500 gram kipfilet
300 gram shiitake, kastanje en gewone champignons
50 ml vissaus
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 x limoen
1/2 bosje verse koriander
3 stukjes paksoi (gesneden)
2 x bosui (gesneden)
Begin met het snijden van de rode peper, laos, gember, knoflook en citroengras. Kook dit ongeveer 20 zachtjes in de kippenbouillon zodat alle smaken zijn afgegeven. Zeef dit mengsel en doe deze terug in pan. Doe hier de kokos en groentebouillon bij. Breng rustig tegen de kook aan en doe er dan de fijn gesneden kipfilet en de aan stukjes gesneden verschillende champignons bij. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Let op! Als het te hard kookt, kookt het over, dus hou het tegen de kook aan. Breng op smaak met de vissaus, bruine suiker en limoen. Verdeel de koriander, paksoi en bosui over vier borden en giet hier wat soep over