Vanaf 6 persoon(en)
5 x grote ui
2 eetl. Roomboter
1 eetl. Bruine suiker
3 eetl. Bloem (patent)
¼ ltr. Witte wijn
3 ltr. Runderbouillon
6 x plakjes stokbrood
Geraspte kaas voor over de stokbrood
Zout en peper
Neem 5 grote uien en schil en snipper deze aan kleine stukjes, neem een grote pan en bak de uien dat deze bruin kleurt. Doe hier dan de bruine suiker bij en roer door, roer dan al snel daarna de bloem er ook door. Verhit het uien mengsel onder steeds roeren nog 2 minuten. Roer dan beetje bij beetje de witte wijn en de bouillon er door. Zet onder tussen de oven aan op 200 graden, snijd 6 plakken stokbrood en rasp er wat kaas over. Bak de stokbroodjes met kaas in ongeveer 8 minuten mooi bruin. Breng de soep nog verder op smaak met wat peper en zout. Neem dan 6 soep kommen en verdeel de stokbroodjes over de kommen en schep er de soep over heen. Eet smakelijk!