Saté soep met kipbraadlapjes

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

300 gram Kip braadlapjes (aan stukjes)

1 stuks Prei (alleen het witte en licht groene gedeelte)

2 cm Gember aan fijne stukjes

50 gram Roomboter

1,5 liter Kippen bouillon

2 teentjes Knoflook fijn gesneden

125 gram Spekjes

1 eetlepel Ketjap

6 eetlepels Pindakaas

1 stuks Klein rood pepertje/1 eetlepel Sambal

2 eetlepels Bruine suiker

Sap van een limoen / citroen

Pirrie (gedroogde rode peper snippers)

Bereidingswijze

Neem een grote pan en zet deze op hoog vuur. Smelt de boter en doe hier de aan stukjes gesneden kip, spekjes en gember in en bak deze 5 minuten. Doe dan de stukjes prei en knoflook erbij en bak door, totdat de kip goudbruin ziet. Voeg dan de bouillon, bruine suiker, ketjap en pindakaas toe en breng deze al roerend aan de kook. Laat dit dan nog 5 minuten zachtjes doorkoken tot de prei gaar is. Breng de soep op smaak met een fijngesneden rode peper/sambal, sap van limoen/citroen en garneer af met de gedroogde rode peper snippers.

Recepten Sluiten