Vanaf 4 persoon(en)
2 x sjalotjes (fijn gesnipperd)
300 gr. knolselderij (schoon aan stukken)
200 gr. gesneden prei (liefst het witte gedeelte)
½ ltr. groentebouillon
½ ltr. melk
¼ ltr. kookroom
1 x takje rozemarijn (blaadjes)
250 gr. gemengde paddenstoelen
Roomboter
Thijm voor garnering
Maak de knolselderij schoon en snijd deze aan blokken van 1 ½ cm. Neem een grote soeppan, verwarm hierin de boter en fruit de sjalot en de prei glazig, maar laat het niet bruin worden. Voeg de stukjes knolselderij toe, roer deze goed door, laat het niet kleuren. Giet hier de bouillon en de melk over. Voeg blaadjes rozemarijn toe en laat dit alles een ½ uur koken met de deksel voor de helft op de pan. Mix het geheel met een staafmixer goed fijn, voeg de kookroom toe en laat het nog eens 2 minuten doorkoken. Neem een bakpan en bak de gemengde paddenstoelen in wat boter. Gebruik dit samen met wat thijm als garnering op de soep. Serveer dit met geroosterd brood.