2 x kreeften van 800 gr.
2 x sjalotten, gesneden
½ bol knoflook gesneden
2 eetl. Tomatenpuree
1 dl. olijfolie,
1 dl cognac
1 x stuk venkel, gesneden
1/8 knolselderij gesneden
100 gr, bleekselderij, gesneden
2 laurierblaadjes
½ eetl. tijm
Peper en zeezout
Sap van een sinasappel
Hak de kreeften in stukken en bak deze samen met sjalotten en knoflook in de olijfolie. Doe de tomatenpuree er bij en laat even bakken. Blus met de cognac en doe de groenten er bij. Giet er water bij tot alles onderstaat. Voeg er de kruiden, peper en zout aan toe. Giet het sinasappelsap bij de bouillon en laat op een laag vuur trekken tot je een krachtige kreeftensmaak krijgt. Schuim de bouillon regelmatig af. Giet deze door een zeef. Kook de bouillon voor ongeveer de helft in (proeven). Gebruik het kreeften vlees later voor op de borden, voeg daar ook een toefje opgeklopte slagroom aan toe en een vleugje cognac. Doe dit aan tafel.