Vanaf 4 persoon(en)
1 kg Tomahawk (Rijn, Maas, IJsselrund-Belgische blauwe)
Roomboter
Dalmation rub
Chimichurrie:
1/4 bosje Koriander
ΒΌ Platte peterselie
1/4 Kervel
1 teentje Knoflook
1/4 Rode peper
1/4 Groene peper
1 eetl. Dalmation rub
Olijfolie
Kruid het stuk vlees van te voren met de Dalmation rub (grof peper en zout) Verwarm een grote pan op het vuur. Doe hier een flinke klont roomboter in en leg meteen de Tomahawk erbij en bak deze in 10 minuten mooi bruin. Leg even in de oven op een temperatuur van rond de 100 graden en breng naar een kerntemperatuur van 55 graden. Maak ondertussen de chimichurrie. Snij en hak alles zo fijn mogelijk, giet hier ongeveer 300 ml olijfolie bij en breng op smaak met wat van de Dalmation rub. Neem het vlees uit de oven en snij het in dunne plakjes. Kruid eventueel nog naar smaak. Serveer met verse stokbrood en de chimichurrie saus.