Stroganoffsaus

Ingredienten

Roux
2 eetl. Boter
2 eetl. Bloem
1 eetl. Tomatenpuree
1 liter Runderbouillon

2 eetl. Olijfolie
2 eetl. Gerookte spekjes
2 eetl. Ui (fijn)
2 eetl. Prei (fijn)
2 eetl. Rode paprika (fijn)
1 teen Knoflook (fijn)
50 ml Wodka
Paprikapoeder
Klein scheutje room
Peper en zout

Bereidingswijze

Maak een roux van de bloem, boter en tomatenpuree. Voeg beetje voor beetje de runderbouillon toe zodat er een mooie basis voor de saus ontstaat. Neem een andere (grote) pan en verwarm hier een flinke scheut olijfolie in. Bak hierin de ui en de gerookte spekjes mooi bruin. Bak nog 1 minuut de groenten en de knoflook even mee. Blus af met de wodka, laat het even koken en flambeer dan de groenten. Let wel op! Houd de pan niet onder de afzuigkap of zet deze even uit. Doe hier de basissaus bij en roer goed door, breng op smaak met de paprikapoeder en zout en peper.

Recepten Sluiten