Vanaf 4 persoon(en)
400 gram Zijlende biefstuk (heel fijn gesneden en gehakt)
4 eetl. Sesamolie
8 takjes Koriander (fijn gesneden)
1/4 Rode peper (fijn gesneden)
1/4 Jalapeno peper (fijn gesneden)
2 eetl. Soja
2 x Eidooiers
2 x Limoensap
Handje cashewnoten fijn gehakt
Ingelegde gember
Sesamzaad
Peper en zout uit de molen
Bali kroepoek
Thaise dressing:
4 eetl. Sesamolie
4 eetl. Soja
2 eetl. Vissaus (Nam pla)
1/2 Limoensap
stukje Rode peper (fijn gesneden)
4 takjes Koriander (fijn gesneden)
Maak dit gerecht zo kort mogelijk van te voren i.v.m. het verkleuren van het vlees. Snij de biefstuk zo fijn mogelijk en doe in een kom. Snij koriander, rode peper, jalapeno peper en de cashewnoten fijn en voeg toe aan de gehakte biefstuk. Doe hier de sesamolie bij, de soja, eidooiers, limoensap en breng op smaak met peper en zout uit de molen. Meng alles goed door elkaar en verdeel over vier borden. Maak de dressing en serveer om het gerecht heen. Geef bij de steak tartaar wat Bali kroepoek en garneer met wat koriander, sesamzaad en ingelegde gember.