Goulash

Ingredienten

roomboter

1.5 kg. Ui (gesnipperd)

3 x teen knoflook

1,5 kg. Runderschenkelvlees (fijn gesneden)

150 gr. Gerookt spek

2 eetl. Tomatenpuree

2 eetl. Paprika poeder

1 eetl. Cayenne peper

1 eetl. Majoraan

4 eetl. Azijn

0.750 ml. Water

Zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm een grote pan met de roomboter, fruit hier de ui, spek en de knoflook. Als deze mooi bruin is kan de fijn geneden runderschenkel er bij. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, cayennepeper, majoraan toe en roer nog 5 minuten door. Blus met de azijn en het water. Breng op smaak met wat peper en zout en laat het geheel minstens 6 uur rustig pruttelen. Serveer dit gerecht met een (zelf gemaakte) pasta en wat crème fraiche. Of gewoon met een lekkere ouderwetse gekookte aardappel.

Bekijk al onze goulash

Recepten Sluiten