Gegrilde ossenhaas salade

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

½ x Sap van een limoen

1 eetl. vissaus of sojasaus

1 eetl. sesamolie

300 gr. ossehaas in ongeveer 12 stukjes

1 x krop sla, binnenste gedeelte

2 theel. geroosterd sesamzaad

½ x rood pepertje zaad lijsten verwijderd (gesn.)

Bereidingswijze

Meng 1 eetlepel limoensap met de vissaus, sesamolie en zout en peper naar smaak en schep de stukjes biefstuk er door. Laat ze afgedekt 30 min staan. Haal 12 komvormige blaadjes los, was en droog ze en verdeel ze over een schaal. Zet een pan op het vuur maak deze goed warm en bak de stukjes in 3 min rondom bruin en rosé van binnen. Verdeel ze over de slablaadjes en strooi de sesamzaadjes en de rode peper erover.

Tip

Als je de ossehaas op gewoon traditionele wijze bakt probeer dan eens de ½ van je roomboter te vervangen door (olijf) olie. Olie heeft een gezonde vetsamenstelling en kan hoger verhit worden daardoor een lekkerder korstje aan je biefstukje en een lekkere jus.

Bekijk al onze gegrilde-ossenhaas-in-sla

Recepten Sluiten