Ik stond laatst bij de groenteboer toen er een jonge meid aangaf peertjes te willen stoven. Welke waren dat dan? Hoeveel had ze dan nodig? En hoe moest ze dit maken? Vanuit allerlei hoeken kwamen er verschillende manieren en ingrediënten tevoorschijn, want iedereen maakt het weer anders. De recepten gaan vaak van oma op moeder, maar wat mij opviel is dat dit eigenlijk niet meer gemaakt wordt door de jongelui. Het duurt te lang, is te veel werk en wanneer het aan de deur wordt gebracht door oma is natuurlijk erg makkelijk! De Gieser Wildeman stoofpeer is rond 1850 gekweekt door meneer Wildeman uit Gorinchem en is de meeste gestoofde peer in Nederland. Het is een zoete stoofpeer, heeft iets korrelig vruchtvlees, maar door dit ca. 2,5 uur te stoven verdwijnt dit en worden ze rood van binnen (de kleur komt alleen als de peren goed rijp zijn). Om ze rood te krijgen wanneer ze nog niet rijp zijn kun je er rode wijn en/of port aan toe voegen. En dan nog de kruiden! De bekendste is natuurlijk het kaneelstokje, ik denk dat dat in ieder recept wel voorkomt! Dit is mijn recept en is met …….. 7-up! Het is echt niet veel werk en na afloop ben je gewoon erg trots dat je dit zelf even hebt gemaakt. En natuurlijk wel even laten proeven aan je moeder
Vanaf 4 persoon(en)
1 kg Gieser Wildeman stoofperen
0.5 fles Port
0.5 fles Rode wijn
150 gram Suiker
1 Sinaasappel uitgeperst en de schil raspen
½ Citroen uitgeperst en de schil raspen
1 theelepel Kaneel
¼ theelepel Kruidnagel
¼ theelepel Nootmuskaat
¼ theelepel Gemberpoeder
½ theelepel Zwarte peper vers gemalen
1.5 liter 7-up
Schil de peertjes, snij ze in 4-en en was ze af. Doe alle ingrediënten in de pan en laat dit 2,5 uur stoven. Haal vervolgens de peertjes eruit en kook de sap terug tot 1/3. Daarna kunnen de peertjes er weer in en kun je deze als groente met aardappels en een lekker stuk vlees eten. Je kunt ze ook afkoelen in de ijskast en met een bolletje ijs als dessert eten. En de dag erna zijn ze nog lekkerder!
Zaterdag 3 augustus zijn de winkels tot 14.00 uur open.
Tijdens de 1e en 2e week van de vakantie zijn we tot 14.00 uur geopend. Op woensdag zijn beide winkels gesloten.
De 3e week gelden weer de normale openingstijden.
Sinds september 2022 is deze optie helaas niet meer mogelijk. Via onze webshop kunt u wel uw bestelling doorgeven, dan staat het voor u klaar in onze slagerij in De Stient of in de Van Baar. Hier kunt u betalen met pin of contant .
De contactgegevens van onze winkels vind je op de winkelpagina's. Hier vind je bovendien de actuele openingstijden.
Een barbecue wordt door ons op de door jouw gereserveerde locatie tussen 10.00 - 15.00 uur aan de deur afgeleverd. Onze bezorger neemt een half uur van te voren contact met je op om de precieze aflevertijd door te geven.
Bestellingen van BBQ's via onze website kunnen via iDeal worden voldaan, of bij aflevering via pin of contant. Achteraf betalen is niet mogelijk
Achteraf betalen is niet mogelijk, je kunt vooraf betalen via de factuur of bij aflevering via pin of contant.
Onze winkels in de Stient en in de Van Baarstraat zijn maandag t/m vrijdag geopend van half 9 tot 6 uur 's middags. Op zaterdag openen wij om 8 uur en sluiten we om kwart voor 4. Zondags zijn onze winkels gesloten.
Maandag | 08:30 – 18:00 |
Dinsdag | 08:30 – 18:00 |
Woensdag | 08:30 – 18:00 |
Donderdag | 08:30 – 18:00 |
Vrijdag | 08:30 – 18:00 |
Zaterdag | 08:00 – 15:45 |
Zondag | Gesloten |
Buffetten, lunches, hapjes en salades kunnen vooraf betaald worden via de factuur, of bij aflevering via pin of contant. Achteraf betalen is niet mogelijk
Bestellingen via de webshop kunnen worden afgehaald bij de slagerij naar keuze. Deze keuze wordt in het winkelmandje bepaald. Wij zorgen ervoor dat jouw bestelling klaarstaat.
Runderkamp levert BBQ's, buffetten en lunches vanuit Volendam binnen een afstand van 30 km gratis. Salades en hapjesschalen worden bij bestellingen boven 350 euro ook gratis bezorgd binnen die regio. Buiten een afstand van 30 km rondom Volendam brengen wij € 0,75 per km in rekening.