Vorige week heb ik de Zilveren Lepel als verjaardagscadeau aan mijn zwager gegeven. Dit is de Bijbel voor alle Italiaanse recepten. Er is geen pasta of carpaccio uit welke streek dan ook die overgeslagen wordt. Zelf heb ik dit weekeinde een van de lekkerste desserts uit Italië gemaakt en mag dan ook op zeker niet ontbreken in dit geweldige boek. Een echte aanwinst voor iedere keuken. Voor diegene die hem (nog) niet hebben heb ik hier een klassiek Italiaans recept van Tiramisu
30 gram fijne suiker
2 keer eierdooiers
0.5 dl slagroom
3 keer eiwitten
1 theel. Suiker
250 gram Mascarpone
0.5 dl Amaretto
100 gram Choco brownie
0.5 dl Espresso koffie
1 eetl. Amaretto
Cacaopoeder
Klop de fijne suiker en eierdooiers tot een schuimige massa. Spatel de mascarpone er doorheen en voeg de 0.5 dl. Amaretto er aan toe. Klop de slagroom en klop ook de eiwitten met wat suiker op. Doe eerst de slagroom door het mengsel en op het laatst het eiwit schuim erbij. Meng alles goed tot een romig, luchtig mengsel. Verkruimel de brownie en verdeel deze over 4 glazen. Besprenkel dit met koffie en Amaretto en vul af met het Tiramisu mengsel. Bestrooi met cacaopoeder.