Afgelopen weken waren weer heftige weken. Zo mochten wij o.a. het Galadiner in het stadion van FC Volendam weer verzorgen. Afgelopen vrijdag zat ons restaurant De Koningshoek weer helemaal vol en had ik een heel speciaal menu gemaakt voor de vrienden van FC Volendam. Tijdens mijn speurtocht naar nieuwe ideeën kwam ik een artikel tegen dat het mogelijk is om van draadjesvlees een sigaar te maken. Plaats een loempia vel om een buisje, besmeer dit licht met jus en verwarm dit in de oven. Daarna heb ik hem gevuld met ossenstaartvlees. Voor de as heb ik wat kruiden gedroogd en vermalen, zo leek dit gerecht levensecht! Leuk bandje erom en het was helemaal af. En de gasten vonden het geweldig. Aanstaande vrijdag is er weer voetbal in het stadion en maak ik weer een heel speciaal menu, dit keer volledig in Oosterse stijl.
Als u ook een keer wilt eten voor een thuiswedstrijd in het FC Volendam stadion mail dan naar .(JavaScript must be enabled to view this email address) of .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Graag tot ziens!
Vanaf 4 persoon(en)
750 gr. Aardappelschijfjes (voorgekookt)
200 ml. Ongezoete slagroom
2 x Eieren
500 gr. Gehakt
1 x Runderbouillon blokje
1 x ui (fijn gesnipperd)
500 gr. Prei (gesneden in ringen)
2 x Teentjes knoflook (fijn gehakt)
1 eetl. Kerriepoeder
Geraspte kaas
peper en zout uit de molen
Verwarm een oven voor op 200 graden en bak ondertussen het gehakt rul. Voeg ui, prei en het runderbouillonblokje toe. Laatste minuut de knoflook en kerrie erbij. Breng de aardappelschijfjes op smaak met wat peper en zout. Vet een ovenschaal in en leg dakpansgewijs in de schaal. Meng de eieren met de room. Verdeel het prei gehaktmengsel over de schijfjes. Giet hier de room over en top af met de geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven op 175 graden.