Jullie konden er eigenlijk niet om heen deze week…het Topsportgala 2019. Wij als Runderkamp zijn hier al een half jaar mee bezig en dan is het eindelijk zo ver. Net voor de gasten kwamen stond ik even alleen in de prachtig aangeklede Opperdam en voelde me toen écht trots. En daarna begint het knallen! Met 12 toppers achter de schermen zorgen we als een inmiddels geoliede machine dat de 650 gasten kunnen genieten van allerlei lekkers. En wanneer het 4-gangen diner uitgeserveerd is kleed ik me ook om en ga dan voor de schermen de geweldige sfeer in de zaal proeven. Zoveel leuke reacties van zoveel mooie mensen, dan voel ik me nog trotser! En toen kwam Henk Kras jr. met de nieuwe tenues van FC Volendam na de winterstop, waar wij als rug sponsor op het shirt staan. Toen was ik toch wel het aller trotst! Namens iedereen van Runderkamp wens ik jullie fijne, smakelijke en liefdevolle kerstdagen toe.
Vanaf 4 persoon(en)
½ x Sap van een limoen
1 eetl. Vissaus of sojasaus
1 eetl. Sesamolie
300 gram Ossenhaas in ongeveer 12 stukjes
1 krop Sla (binnenste gedeelte)
2 theel. Geroosterd sesamzaad
½ x Rood pepertje (zaadlijsten verwijderd)
Meng 1 eetlepel limoensap door de vissaus. Voeg sesamolie, zout en peper naar smaak aan en schep de stukjes biefstuk erdoor heen. Laat deze mix 30 minuten afgedekt staan. Haal 12 komvormige blaadjes los. Was en droog deze blaadjes en verdeel ze stuk voor stuk over een schaal. Maak de pan vervolgens goed warm en bak de stukjes in 3 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Verdeel de stukjes over de slablaadjes en strooi de sesamzaadjes en de rode peper erover heen.
Wanneer je de ossenhaas op traditionele wijze bakt, probeer dan eens de helft van je roomboter te vervangen door olijfolie. De olie heeft een gezonde vetsamenstelling en kan hierdoor hoger verhit worden. Met deze bereidingswijze krijg je een lekkerder korstje aan je biefstuk én een lekkere jus.