Blog

Spaghetti van courgette met Bolognesesaus

Gezond is al een tijdje een trend en zal altijd een trend blijven. Ook vegetarisch is op het moment hot, maar toch blijven de meeste voorlopig flexitariër. Boxing is nu helemaal upcoming. Denk bijvoorbeeld Marley Spoon en HelloFresh. Dit zijn twee geweldige voorbeelden van bedrijven die inspringen op ons drukke bestaan en handige gezonde recepten inclusief de boodschappen bij elkaar in een box hebben gedaan. Circulair is ook helemaal in. In slagerstermen noemen wij dit “From Nose to Tail (van neus tot staart). En dit gaat alleen over vlees. Circulair is uiteraard veel breder. In de slagerij hebben wij geen waste, alles wordt in zekere mate verwerkt tot product, er gaat niets verloren, op een paar botten en wat vellen na. Maar deze worden weer elders verwerkt voor o.a. make-up. Maar hoe zit het dan met al dat plastic wat wij gebruiken in onze winkel? Verpakking zorgt voor zo’n 10% van de Milieu-impact van voedsel. 15% zit in voedselverlies (eten weggooien) en de rest zit in het voedsel zelf, de teelt en transport. Feit is dat plastic het mogelijk maakt dat wij ons voedsel langer en veiliger kunnen bewaren en transporteren. Het zal dan ook een lange tijd gaan duren voordat wij hier een passende oplossing voor zullen vinden. Dat neemt niet weg dat wij zuinig met ons plastic om moeten gaan. Wij als slager houden op dit moment al onze verpakkingen tegen het licht om hier een gepaste oplossing voor te vinden in deze snel veranderende tijd. Alle ideeën zijn dan ook van harte welkom. Dus heeft u een tip of een idee horen wij dit graag. Mail naar niels@runderkamp.nl want alle kleine beetjes helpen.

Het recept

Spaghetti van courgette met Bolognesesaus

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

800 gram Courgette spaghetti
500 gram Rundergehakt
1 Tomaat (blokjes)
1/2 Ui (blokjes)
2 tenen Knoflook (fijn gehakt)
2 eetl. Tomatenpuree
4 eetl. Wortelstift
1 blokje Runderbouillon
6 takjes Oregano (de blaadjes)
Peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder
Olijfolie
Geraspte kaas
Basilicum

Bereidingswijze

Snij de tomaat, ui, knoflook en de wortel allemaal fijn. Neem een grote pan en druppel hier wat olijfolie in. Zet de pan op hoog vuur en bak het rundergehakt rul. Doe hier de ui, knoflook en tomatenpuree bij. Voeg de blokjes tomaat en de blaadjes oregano toe en breng op smaak met het runderbouillon blokje, peper, zout, paprikapoeder en chilipoeder. Neem een grote wok en verhit deze met wat olijfolie. Bak de courgette spaghetti heel kort en breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel over vier borden en schep hier de Bolognesesaus overheen. Rasp er eventueel nog wat kaas over en garneer met wat blaadjes basilicum.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen