2 x teentje knoflook (fijn gehakt)
4 x rode paprika (in stukjes gesneden)
1 x grote ui (in stukjes gesneden)
6 x vlees tomaat of ½ ltr blokjes tomaat uit blik
2 eetl. tomatenpuree
1 ltr. Kippenbouillon (tabletten)
4 eetl.olijfolie
250 gr. kalfsgehakt (balletjes gekruid)
½ x rode peper
1 eetl. Tijm
2 eetl. crème fraiche
Voor garnering:
Bos ui en/of basilicum
Peper en zout naar smaak
Verwarm de olijfolie in een grote pan en braad de gehaktballetjes gaar. Schep deze er uit en zet de ui, paprika, tomaten en de knoflook even aan in de achter gebleven olijfolie. Voeg hier even later de tomatenpuree, kipbouillion, rode peper en de tijm aan toe. Laat dit ongeveer 5 minuten koken en mix dan alles fijn met een staafmixer. Let er wel op dat dit kan gaan spetteren. Als je liever niet een te dikke tomatensoep wilt kunt u deze ook nog zeven. Voeg de crème fraiche, de gehaktballetjes en eventueel wat peper en zout toe. Breng de soep weer aan de kook en garneer het geheel af met de basilicum en bosui.