Jaja, vakantie voorbij, een kilootje erbij. Ik ben nou eenmaal bezeten van lekker eten, maar zo na de vakantie word ik altijd een beetje bezeten van gezond eten. En dat kan ook op de BBQ klaargemaakt worden, dus sla ik twee vliegen in een klap. Ik heb een recept van zalm, groente en kookroom wat echt geweldig is. Dit hebben we bij Runderkamp catering in een kleinere portie gemaakt en zit in BBQ menu “Keuze van onze chef” (hoe kan het ook anders). Kan zo op de BBQ gezet worden, afdekken met folie zodat het goed door kan garen en de rest gaat vanzelf. Omdat we hier zoveel positieve reacties op kregen, verkopen we deze aanstaand weekeind ook in onze winkels, maar alleen op vrijdag en zaterdag. Het kan ook in een voorverwarmde oven, 4 minuten op 200 graden. Erg lekker met een kant en klare salade uit onze winkel of met deze salade met kip. Maar het kan ook prima als hapje! Gezond en lekker met Runderkamp!
Vanaf 2 persoon(en)
1 stuk Gerookte kip
1 zakje Slamix (liefst met rucola)
1 hand Spinazie (gewassen)
1/4 bosje Platte peterselie
¼ Rode ui (gesnipperd)
6 sprietjes Bieslook (fijn gesneden)
1 hand Ongebrande gemengde notenmix
Voor de dressing:
1 eetl. Mosterd
½ eetl. Witte wijnazijn
Honing of gembersiroop
Citroen
Olijfolie
Begin met de dressing. Meng de mosterd, azijn, honing en citroen. Voeg daarna een scheutje olijfolie toe. Verwarm een pan met warm water en leg hier de kip in zonder te koken. Maak ondertussen de spinazie schoon en verdeel de slamix over twee borden. Leg hier de kip bovenop en garneer met de resterende ingrediënten.
Kan ook met zalm ipv kip