Blog

Runderburger met boeren sla

Donderdag 25 mei wordt alweer voor de 9e keer het 3e Klaphekfestival georganiseerd en natuurlijk zijn wij daar ook weer bij. Naast de Oklahoma barbecue, die ik vorig jaar mee had, neem ik dit jaar ook onze nieuwste aanwinst mee, “The Caveman”. Een fantastische barbeque, waarbij het vlees  boven het vuur gegrild wordt. Hier ga ik de hamburgers op maken en we zijn nu bezig om de ultieme hamburger hiervoor samen te stellen. Heerlijk om te expirimenteren met kruiden, vlees en andere ingrediënten! Na  een week van hamburgers proeven is dit een kanshebber. Laat het smaken, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! 

Het recept

Runderburger met boeren sla

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

600 gram Rundergehakt
2 teentjes Knoflook fijngesneden
1 eetlepel Chilisaus
1 theelepel Paprikapoeder
2 Eieren
3 eetlepels Geraspte kaas
3 eetlepels Paneermeel
Peper en zout
1 stuks Rode ui fijn gesnipperd

4 Grote witte sesambolletjes

Salade:
100 gram Witte kool gesneden
100 gram Rode kool gesneden
50 gram Rode ui
5 eetl. Mayonaise
1 eetl. Grove mosterd
1 eetl. Azijn
1 eetl. Honing

Bereidingswijze

Neem een grote kom en meng alle ingrediënten van de burger. Maak hier 4 grote schijven van. Braad deze bij voorkeur op de BBQ. Mag ook in de pan, gebruik dan wel wat vetstof. Roer de mayonaise, mosterd, azijn en honing door elkaar en server dit over de koolsoorten. Grill de broodjes 6 minuten op 190 graden. Server de burger met de salade, eet smakelijk!

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen