Blog

Stroganoffsaus

De Olympische Spelen in Sotsji. Zuk genieten! De medailles belanden 1 voor 1 in het Holland Heineken House en als het aan de sporters ligt komen er nog veel meer plakken bij, het liefst van goud! Wij gaan deze week met onze culi’s ook voor goud en hebben een speciaal Russisch thema. Een van de gerechten is Kip Stroganoff. Deze pittige saus komt uit de Russische keuken en het recept stamt waarschijnlijk ergens uit de 19e eeuw. In 1890 werd in Sint-Petersburg een kookwedstrijd gehouden waarbij de winnaar Stroganoffsaus had gemaakt, vernoemd naar de Grafelijke familie Stroganov. De saus is uiteraard ook heerlijk bij een mals stukje biefstuk!
Vanaf morgen staat er een video van dit recept op ons YouTube kanaal, die we ook zullen delen met jullie via Facebook!
Dus ik zeg: 
приятного аппетита! 

 

Het recept

Stroganoffsaus

Ingredienten

Roux
2 eetl. Boter
2 eetl. Bloem
1 eetl. Tomatenpuree
1 liter Runderbouillon

2 eetl. Olijfolie
2 eetl. Gerookte spekjes
2 eetl. Ui (fijn)
2 eetl. Prei (fijn)
2 eetl. Rode paprika (fijn)
1 teen Knoflook (fijn)
50 ml Wodka
Paprikapoeder
Klein scheutje room
Peper en zout

Bereidingswijze

Maak een roux van de bloem, boter en tomatenpuree. Voeg beetje voor beetje de runderbouillon toe zodat er een mooie basis voor de saus ontstaat. Neem een andere (grote) pan en verwarm hier een flinke scheut olijfolie in. Bak hierin de ui en de gerookte spekjes mooi bruin. Bak nog 1 minuut de groenten en de knoflook even mee. Blus af met de wodka, laat het even koken en flambeer dan de groenten. Let wel op! Houd de pan niet onder de afzuigkap of zet deze even uit. Doe hier de basissaus bij en roer goed door, breng op smaak met de paprikapoeder en zout en peper.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen