Vanaf 6 persoon(en)
6 x kleine stoofperen
6 eetl. Suiker
250 ml. Port of Rode wijn(om peren te stoven)
2 theel. Kaneelpoeder
150 ml. Sinaasappelsap
1 x fles 7 up
6 x vanille ijs bollen
Voor de garnering:
75 gr. Hazelnoot (fijn gehakt)
12 x tijm takjes
6 eetl. Honing
Schil de peren met een aardappel dunschiller, maar laat de steeltjes er aan. Zet ze recht op naast elkaar in de pan. Doe op elke peer 1 schep suiker, strooi het kaneelpoeder er over. Giet de port of rode wijn en de sinaasappelsap erover. Vul af met de 7 up. Laat het geheel 2 1/2 uur stoven met de deksel op de pan. Als de peren klaar zijn, laat je de pan zonder deksel ongeveer een uur af koelen. Zet de pan s’avonds in de koelkast. Leg op 4 bordjes elk een peertje, doe er een bol vanille ijs bij en garneer af met de tijm, hazelnoot blokjes en de honing.