Vanaf 1 persoon(en)
100 gr. ossenhaas/ zijlende biefstuk
Voor de saus:
1 x eidooier
1 mespunt mosterd
Worcerstershire sauce
Tabasco
Peper en zout
Het garnituur:
Brunoise van augurk
Gehakte sjalotjes
Fijn gehakte kappertjes
Gehakte peterselie en bieslook
Fijn gesneden Ansjovis
Snijd en hak de gewenste hoeveelheid ossenhaas/zijlendebiefstuk zo fijn mogelijk. Meng voor de saus de eidooier, mosterd, worscherstershire sauce, Tabasco, peper en zout. Let op met zout omdat je ook nog ansjovis gebruikt in het garnituur. Hak en snijd alles fijn voor het garnituur, meng dit ook door elkaar. Meng nu iets meer dan de helft van de saus door de gehakte ossenhaas/zijlendebiefstuk. Neem een groot rond bord en een ronde uitsteker, verdeel hier met behulp van een lepel de tartaar in. Doe hier nog een laag met de garnituur op en verwijder de uitsteker. Druppel nog een paar druppels van de saus om de tartare.
Serveer met vers gebakken patat en wat mayonaise.