De herfst heeft zijn intrede gedaan, heerlijk weer om stampend en prakkend door deze donker regenachtige tijd te gaan. Ik doe graag inspiratie op in diverse vakbladen om daar de lekkerste gerechten uit te halen en vervolgens samen te bereiden. Uiteraard met een passend wijntje. Afgelopen week is onze vernieuwde site online gegaan. We hebben hier een schat aan herfstgerechten op gezet waaronder dit gerecht wat ik zelf graag maak. Laat je nog meer inspireren en ga snel naar http://www.runderkamp.nl/kookstudio
Bezeten van lekker eten!
Vanaf 4 persoon(en)
350 gram Sperziebonen (schoon en gehalveerd)
350 gram Wortelen (schoon en schuin door drieën)
350 gram Prei (in ringen gesneden)
700 gram Aardappelen
4 stuks Saucijsjes (uit de darm)
½ liter Groentebouillon
2 eetl. Bladselderij
2 eetl. Roomboter
1 theel. Nootmuskaat
Bak de groenten 5 minuten aan met een eetlepel roomboter in een grote braadpan. Voeg hier de aardappels aan toe en vul aan met de groentebouillon. Kook dit mengsel ongeveer nog 20 min met de deksel half op de pan. Haal ondertussen de saucijsjes uit hun velletje en bak dit rul in een pan zonder boter. Als de aardappels gaar zijn kan het meeste vocht af gegoten worden, laat nog een beetje in de pan. Doe hier nog een eetlepel roomboter bij, nootmuskaat, bladselderij, de rul gebakken saucijsjes en roer dit voorzichtig met spatel door elkaar (niet stampen!)