Afgelopen weekeind was het eindelijk zover, ik mocht mijn eigen kookprogramma “Keukengeheimen” presenteren! (wat trouwens nog de hele week te zien is op de LOVE maar dat even terzijde . Mijn gast was Paul Wante en hij vroeg hoe het nou gekomen is dat ik ben gaan koken. Iedereen weet natuurlijk dat ik uit een slagersgezin kom. Nou is het zo dat je na de lagere school niet meteen naar de slagersschool kan, daar moet je 16 voor zijn. Dus leek het me wel leuk om brood en banket te gaan studeren. In de eerste twee jaar van deze opleiding zit hier ook een koksopleiding in waar ik de kneepjes van het vak leerde. Dus nam ik wat vlees uit de winkel mee, bijvoorbeeld het lekkerste gedeelte van de koe, wat ik dan voor mijn vrienden ging bereiden. Op een gegeven moment werkten we op school veel met desserts en aangezien ik toen in een experimentele fase in mijn leven zat, leek het mij een geniaal idee om Space-ulaas in de markt te zetten. Alleen vergat ik dat de leerkrachten hier alles zelf afbakten. Met gevolg dat de hele school in een coffeeshop was veranderd en mijn vader brieven naar school moest sturen dat ik met een tandenborstel het schoolplein aan ging vegen, als ik deze opleiding maar af mocht maken! Ik heb het nog wel een paar keer geprobeerd met leverworst, maar dit was met kermis. Maar mijn passie ligt nog steeds bij het culinair verwennen van mijn gasten en dat mag ik dagelijks doen. Gezegend én Bezeten van lekker eten.
Vanaf 4 persoon(en)
1 kg Tomahawk (Rijn, Maas, IJsselrund-Belgische blauwe)
Roomboter
Dalmation rub
Chimichurrie:
1/4 bosje Koriander
¼ Platte peterselie
1/4 Kervel
1 teentje Knoflook
1/4 Rode peper
1/4 Groene peper
1 eetl. Dalmation rub
Olijfolie
Kruid het stuk vlees van te voren met de Dalmation rub (grof peper en zout) Verwarm een grote pan op het vuur. Doe hier een flinke klont roomboter in en leg meteen de Tomahawk erbij en bak deze in 10 minuten mooi bruin. Leg even in de oven op een temperatuur van rond de 100 graden en breng naar een kerntemperatuur van 55 graden. Maak ondertussen de chimichurrie. Snij en hak alles zo fijn mogelijk, giet hier ongeveer 300 ml olijfolie bij en breng op smaak met wat van de Dalmation rub. Neem het vlees uit de oven en snij het in dunne plakjes. Kruid eventueel nog naar smaak. Serveer met verse stokbrood en de chimichurrie saus.