We hadden vorige week een overvolle agenda, het leek wel kerst! Tot zaterdagavond laat hebben we boven pannen en barbecue’s gestaan om heel veel mensen met een volle buik en een grote lach op hun gezicht naar huis te laten gaan. En zondag’s ga ik dan lekker in mijn eigen keuken staan, muziekje aan, wijntje erbij en dan maak ik deze heerlijke saté soep.
Vanaf 4 persoon(en)
300 gram Kip braadlapjes (aan stukjes)
1 stuks Prei (alleen het witte en licht groene gedeelte)
2 cm Gember aan fijne stukjes
50 gram Roomboter
1,5 liter Kippen bouillon
2 teentjes Knoflook fijn gesneden
125 gram Spekjes
1 eetlepel Ketjap
6 eetlepels Pindakaas
1 stuks Klein rood pepertje/1 eetlepel Sambal
2 eetlepels Bruine suiker
Sap van een limoen / citroen
Pirrie (gedroogde rode peper snippers)
Neem een grote pan en zet deze op hoog vuur. Smelt de boter en doe hier de aan stukjes gesneden kip, spekjes en gember in en bak deze 5 minuten. Doe dan de stukjes prei en knoflook erbij en bak door, totdat de kip goudbruin ziet. Voeg dan de bouillon, bruine suiker, ketjap en pindakaas toe en breng deze al roerend aan de kook. Laat dit dan nog 5 minuten zachtjes doorkoken tot de prei gaar is. Breng de soep op smaak met een fijngesneden rode peper/sambal, sap van limoen/citroen en garneer af met de gedroogde rode peper snippers.