Snor Snor is een origineel ouderwets Volendams recept met kalfslappen gestoofd in de Butter (boter) en Eek (azijn). Dit geeft een prachtig gebonden friszure jus met een volle, zachte smaak. De typisch Volendammer peperige smaak is, net als bij gestoofde vis, zeer zeker aanwezig. Maar niet té! Het kalfsvlees is heerlijk zacht en heerlijk van smaak.
Het originele recept is met aardappelen, maar kan ook alleen met groentes worden gegeten. En desgewenst kun je het ook met hamplappen maken.
Eet smakelijk!
Vanaf 4 persoon(en)
600 gram Kalfsvlees in grove stukjes
300 gram Snijbonen in stukjes
600 gram Winterwortel in stukjes
1 theel. Zwarte peper
2 theel. Zout
80 gram Roomboter
2 eetl. Bloem
3 eetl. Azijn
Kruid het vlees met peper en zout. Paneer het vlees met de bloem en braad het vlees rondom. Voeg de azijn toe met 200 ml water. Roer het mengsel goed om in de pan. Laat het vlees afgedekt 1uur stoven op laag vuur. Voeg na een uur de groente toe en laat het nog een half uur zachtjes stoven met de deksel schuin op de pan, zodat het vocht zachtjes in kan koken tot een saus. De bereiding is ca. 15 minuten, het vlees moet daarna nog 1.5 a 2 uur stoven.