Blog

Pepersaus a la Wim

Een erge simpele maar o zo lekkere pepersaus die we jaren met groot succes maakten tijdens de kooklessen in onze cateringkeuken.

Kruid de (kogel) biefstuk met peper en zout en bak deze naar smaak enkele minuten op hoog vuur. Na het bakken afdekken met alufolie.

Doe een half pakje roomboter in een pan en laat dit al roerende bruin worden (dit om overtollig water uit de boter te laten verdampen). Blus dit af met 100 ml water, 200 ml kookroom en 20 gram groene pepers uit een potje.

Even laten inkoken totdat de saus iets indikt en afmaken met peper en zout naar smaak.

 

Het recept

Pepersaus a la Wim

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

Half pakje roomboter
100 ml water
200 ml kookroom
20 gram groene pepers
Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Doe een half pakje roomboter in een pan en laat dit al roerende bruin worden (dit om overtollig water uit de boter te laten verdampen). Blus dit af met 100 ml water, 200 ml kookroom en 20 gram groene pepers uit een potje. Even laten inkoken totdat de saus iets indikt en afmaken met peper en zout naar smaak.

Tip

Wil je nog meer smaak? Bak dan een uitje of een teentje knoflook mee met de biefstuk en maak af met een theelepel bouillonpoeder. Succes verzekerd!

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen