Ik word steeds enthousiaster over mijn Caveman, dat mag ik ondertussen al wel zeggen! Als ambassadeur van deze nieuwe manier van barbecueën kan ik me helemaal uitleven met nieuwe recepten en grote stukken vlees. Ter promotie van deze barbecue word ik al een tijdje gevolgd door de filmmakers van reclamebureau XXS. Zo waren ze bij de bokswedstrijd aanwezig en donderdag de 18e komen ze de hele dag filmen bij ons in het bedrijf en in ons restaurant, tijdens de wedstrijd tegen NAC. Al met al een super leuke ervaring! En nou maar hopen dat ik plak!
Dit recept heb ik speciaal voor de Caveman ontworpen, maar kunnen ook op een gewone barbecue worden bereidt.
Vanaf 2 persoon(en)
150 gram Rundergehakt
150 gram Kalfsgehakt
1 Ei
1 eetlepel Panko (Japans broodkruim)
2 eetlepels Geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels Chimichurri kruidenmix
Peper en zout
Voor de boerensla:
4 eetlepels Koolsla fijngesneden
4 eetlepels Rode kool fijngesneden
2 eetlepels Rode ui
4 eetlepels Mayonaise
1 eetlepel Mosterd
1 eetlepel Honing
1 eetlepel Azijn (rode wijnazijn)
¼ bosje Platte peterselie
Meng alles door elkaar en maak er 2 grote burgers van. Grill deze ongeveer 8 minuten in het vuur (net gaar) Voor de boerensla: Meng alles door elkaar en verdeel over 2 borden. Meng daarna alle ingrediënten van de saus door elkaar en serveer deze over de sla.