Vanaf 4 persoon(en)
300 gram varkenshaas in plakjes
1 teentje knoflook
3 eetl ketjap manis
1 theel. laospoeder,
1 theel. koriander
1 theel. gemberpoeder
1/2 x rode ui in dunne ringen
1/2 x komkommer
10 kerstomaatjes (gehalveerd)
1x korianderplantje (Deen)
1 zakje veldsla
200 gr. gemengde sla (bijv. babysla)
3 eetl. piri-piri saus (dirk vd broek of sterkip) of chilisaus (deen)
1 eetl. (wijn)azijn
2 eetl. olie
Roer de ketjap en de drie kruiden in een kom door elkaar en pers de knoflook erboven uit. Schep de plakjes vlees erdoor en laat minstens een half uur staan. Schil en snijd intussen de komkommer, en snijd hem in stukjes. Pluk de korianderblaadjes van het plantje. Haal de steeltjes van de veldsla. Doe in een grote slakom: gemengde sla, veldsla, komkommer, tomaatjes, ui, korianderblaadjes. Maak een dressing van de piri-piri saus, de azijn en 1 eetlepel olie. Roer dit door de salade. Bak in 1 eetlepel olie in een wok de varkenshaasplakjes bruin. Verdeel de salade en de varkenshaas over de 4 borden en eet er ovenfrietjes, bestrooid met wat kipkruiden, bij (voor de lijner 100 gram ), en evt. wat rode saus.