Keukengeheimen is een feit, we krijgen een totaal nieuw (kook) programma op de L.O.V.E!
Afgelopen weken zijn we bij de lokale omroep druk bezig geweest om het nieuwe kookprogramma op te nemen. Een programma waarin ik elke aflevering een gast ontvang en uitleg geef over verschillende bereidingen. In de eerste aflevering zal ik een Tomahawk (groot stuk vlees met bot) bakken met een heerlijke chimichurri saus en mijn gast is dan Paul Wante. Ik bespreek al ruim vijf jaar elke zaterdagochtend een gerecht bij “Wakker worden met Wante” en nog steeds snapt ie er helemaal niets van. De hoogste tijd dat ik hem bij de hand neem om het stap voor stap uit te leggen. Ik hou je op de hoogte wanneer de uitzendingen zijn! Ik heb deze week een recept van steak tartaar op Oosterse wijze, kijk voor meer inspiratie eens op onze site http://www.runderkamp.nl/kookstudio
Vanaf 4 persoon(en)
400 gram Zijlende biefstuk (heel fijn gesneden en gehakt)
4 eetl. Sesamolie
8 takjes Koriander (fijn gesneden)
1/4 Rode peper (fijn gesneden)
1/4 Jalapeno peper (fijn gesneden)
2 eetl. Soja
2 x Eidooiers
2 x Limoensap
Handje cashewnoten fijn gehakt
Ingelegde gember
Sesamzaad
Peper en zout uit de molen
Bali kroepoek
Thaise dressing:
4 eetl. Sesamolie
4 eetl. Soja
2 eetl. Vissaus (Nam pla)
1/2 Limoensap
stukje Rode peper (fijn gesneden)
4 takjes Koriander (fijn gesneden)
Maak dit gerecht zo kort mogelijk van te voren i.v.m. het verkleuren van het vlees. Snij de biefstuk zo fijn mogelijk en doe in een kom. Snij koriander, rode peper, jalapeno peper en de cashewnoten fijn en voeg toe aan de gehakte biefstuk. Doe hier de sesamolie bij, de soja, eidooiers, limoensap en breng op smaak met peper en zout uit de molen. Meng alles goed door elkaar en verdeel over vier borden. Maak de dressing en serveer om het gerecht heen. Geef bij de steak tartaar wat Bali kroepoek en garneer met wat koriander, sesamzaad en ingelegde gember.