Blog

Ossenstaartsoep

Het is al weer een tijdje geleden dat ik, in samenwerking met de LOVE, een mooi programma heb gepresenteerd.  Samen met Johan Veerman hadden we het idee om het maken van eten eens van dichterbij te bekijken. Zo hebben we eerst gezien hoe de kroket gemaakt werd. We zijn in de stallen van onze varkens geweest en we hebben gezien hoe boter gemaakt wordt. Elke keer deden we dit samen met iemand die dit beroep in het klein en met iemand die dit beroep in het groot uitoefent. Afgelopen week hebben we gekeken hoe je nou eigenlijk ijs maakt. Dit deden we bij niemand minder dan onze eigen Willem Honingh en bij de grote fabrikant Otelli. Ben je nieuwsgierig geworden en altijd al willen weten hoe je ijs maakt? Deze week wordt dit programma dagelijks uitgezonden op onze lokale omroep LOVE .   

Veel kijkplezier!

Het recept

Ossenstaartsoep

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 kg Ossenstaart
3 eetl. Roomboter
3 eetl. Patentbloem
2 eetl. Tomatenpuree
2 stuks Uien (in ringen gesneden)
3 teentjes Knoflook (fijn gesneden)
1 stuk Winterwortel (in stukken gesneden)
5 stuks Bleekselderij (gesneden)
2.5 liter Water
12 korrels Zwarte peper
3 stuks Kruidnagel
3 stuks Laurierblaadjes
Stukje foelie
Tijm
Platte peterselie
Bieslook
Madeira
Peper en zout

Bereidingswijze

Neem een grote pan en bak de ossenstaarten in de roomboter mooi bruin. Bestrooi met wat peper en zout. Doe de bloem en de tomatenpuree erbij en bak dit nog 2 á 3 minuten. Voeg nu de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en vul af met het water. Doe nu de peperkorrels, kruidnagel, laurier, folie en tijm erbij en laat dit ongeveer 4 uur rustig koken. Zeef het geheel en houd de ossenstaarten apart. Pluk het vlees van de staarten en doe deze terug in de soep. Breng voor het serveren de soep weer aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Doe de Madeira erbij en garneer met de peterselie en bieslook. Serveer er eventueel een lekker stukje brood bij.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen