Blog

Kapsalon

Je zou denken dat deze column over haar en kappers gaat. Maar dit is sinds 10 jaar echt een heus gerecht. Deze uitvinding komt uit een shoarmazaak, gevestigd in Rotterdam. De naastgelegen eigenaar van de kapperszaak had trek in patat en shoarma maar wilde alles voor het gemak in 1 bak. Toen hij aan het eten was werden zijn klanten erg nieuwsgierig naar dit lekkers waarop de kapper, Nataniël Gomes, hun doorverwees naar de shoarmazaak. Zeg maar dat je Kapsalon wilt, dan weten ze wel wat je bedoeld. En zo is het gekomen….  

Kapsalon bestaat dus uit patat, bedekt met shoarmavlees, kaas , salade en knoflooksaus. Het wordt gemaakt met allerlei soorten vlees zoals kebab, döner, gyros, kip of falafel. Ik maak het zelf altijd met shoarma, maar dat mogen jullie natuurlijk zelf weten. 

Het recept

Kapsalon

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

3 zakken Patat (gebakken)
500 gram Shoarmavlees (gekruid)
3 eetl. Arachideolie (om in te bakken)
1 zak Slamix
1 stuk rode ui (in ringen)
3 ons Geraspte kaas

Bereidingswijze

Bak de patat 2x. De 1e keer 5 minuten, even laten afkoelen, daarna weer 2 minuten, dan is het lekker doorgebakken. Bak ondertussen de shoarma in de arachideolie en maak de knoflooksaus. Doe de patat in een grote ovenschaal, daarbovenop de gebakken shoarmasaus, gevolgd door de saus. Doe dit 8 minuten in de oven op 180 graden. Serveer het daarna met de saus en de slamix eroverheen.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen