Blog

Kalfsribeye á la Jolanda Keur

Kalfsribeye is een heerlijk stuk vlees wat niet dagelijks op tafel staat. Daarom uitermate geschikt voor de wat specialere dagen van het jaar, waarvan kerst er natuurlijk eentje is. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en wat ook super handig is, de voorbereiding kun je doen wanneer de gasten er nog niet zijn! Want voorbereiding is de basis voor een heerlijk kerstdiner én de beste basis om hier zelf rustig van te kunnen genieten! 

Het recept

Kalfsribeye á la Jolanda Keur

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

Kalfsribeye (vanaf 500 gram)
Zout en grove peper
Heel pakje roomboter

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 80 graden. Kruid de kalfsribeye ruim met zout en een grove peperkorrel. Leg deze vervolgens in de oven en steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van het vlees. Bij een temperatuur van 55 graden wordt hij mooi roze gebakken, dit duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Als de gasten er zijn, bak je het stukje even kort op hoog vuur rondom bruin in de boter. Snij het daarna aan mooie lapjes en serveer eventueel met krieltjes, rosevalaardappels en groenten (allemaal te koop in onze winkel) .

Tip

Serveer eventueel met een saus of laat er een beetje kruidenboter overheen smelten.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen