Vanaf 4 persoon(en)
500 gram Kalfslapjes (4 x 125 gram)
250 gram Champignons
2 teentjes Knoflook
50 gram Boter
125 ml. Crème fraîche
2 eetl. Mosterd
2 eetl. Olijfolie
1 eetl. Verse peterselie
Roer de mosterd en de crème fraîche door elkaar. Verhit de boter en olijfolie in een pan. Bak de kalfslapjes kort aan beide kanten aan. Zet het vuur lager en bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de kalfslapjes dan nog ongeveer 3 minuten per kant, totdat ze net gaar zijn. Dit is afhankelijk van de dikte van de kalfslapjes. Haal het vlees uit de pan en bedek met aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven braadvet de champignons en voeg de knoflook toe. Giet de mosterdsaus bij de champignons in de pan. Leg de kalfslapjes er bovenop en warm alles even goed door. Verdeel het vlees, de champignons en de saus over de borden en strooi er ter garnering wat peterselie over.
Lekker met rijst en wokgroenten