Blog

Kalfslapjes gesudderd IN DE OVEN

Nu de gasprijzen de pan uit rijzen, willen we graag dit recept van magere kalfslappen, gesudderd in de oven, met jullie delen. Let op dat je hiervoor wel een OVENVASTE STOOFPAN voor gebruikt, anders zijn de rapen ipv je vlees gaar!  

Het recept is van onze Jolanda en die heeft wel verstand van lekker vlees wink

Het recept

Kalfslapjes gesudderd in de oven

Vanaf 2 persoon(en)

Ingredienten

500 gram Kalfslappen mager
1 pakje Roomboter
Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 120 graden. Kruid de magere kalfslappen met peper en zout. Plaats de pan op het gas en laat hier een heel pakje boter in smelten. Bak de lapjes rondom bruin en haal ze er dan weer uit om wat water toe te voegen. Doe de lapjes weer terug in de pan en laat het even pruttelen. Plaats de deksel op de (ovenvaste stoof)pan en zet deze een uur lang in de oven op 110 graden. Daarna nog 1,5 uur op 100 graden en dan zijn je heerlijke malse stooflapjes klaar!

Tip

Heerlijk bij alle soorten winterkost!

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen