Afgelopen zaterdag was ik jarig en dit vierde ik in Winterberg, samen met mijn vrouw en kids, ouders en schoonouders. Winterberg is de ideale plek om “even” een weekeind heen te gaan, want je bent er eigenlijk zo en voor de kinderen is het de perfecte plek om te leren skiën. We hebben gewandeld, gesleed, gegeten, gedronken en vooral ontzettend veel gelachen! Al met al een super verjaardag, of eigenlijk een superweekeind! En om nog een beetje in de stemming te blijven, heb ik deze week het recept van Tiroler Gröstl voor jullie.
Vanaf 2 persoon(en)
500 gr. Aardappels
½ ltr. Kipbouillon
2 eetl. Roomboter
125 gr. Spekjes
½ x ui
½ x rookworst (Runderkamp)
100 gr. eigen cornedbeef (Runderkamp)
1 eetl. Majoraan
2 eetl. Bieslook (fijngesneden)
2 eetl. Peterselie (fijngesneden)
peper en zout naar smaak
2 x gebakken spiegel eieren
Kook de aardappels in de bouillon en giet na 15 minuten af, laat even afkoelen en snijd deze in halve maantjes. Bak de aardappeltjes in de roomboter en doe er snel de ui, spekjes en aan blokjes gesneden rookworst bij. Na 8 minuten bakken kan de aan blokjes gesneden cornedbeef, majoraan, bieslook en peper en zout naar smaak bij. Let wel op, het zal best zout zijn door de spekjes en worst. Bak de eieren in een andere pan. Verdeel de gebakken aardappels over 2 bordjes, leg er de eieren op en garneer met de peterselie.