Blog

Italiaanse lente stoof met magere kalfslappen

Het recept

Kalfslappen in Italiaanse lente stoof

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

• 500 gram magere kalfslappen of kalfsriblappen aan blokjes
• Beetje bloem
• 1 ui grof gesneden
• 800 gram tomatenblokjes in blik
• 200 ml rode wijn
• 500 ml bouillon
• 3 tenen knoflook
• 5 takjes tijm fijn gesneden
• 3 takjes rozemarijn fijn gesneden
• 500 gram verse pappardelle
• Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1. Kruid het vlees met peper, zout en wat bloem. 2. Kook de bouillon in een apart pannetje. 3. Bak het vlees bruin in boter in een braadpan. 4. Haal het vlees eruit. 5. Bak dan de ui en knoflook in boter. 6. Voeg dan het vlees, bouillon, rode wijn, tomatenblokjes, rozemarijn en tijm toe. 7. Laat het 2 uur sudderen met de deksel op de pan op heel laag vuur. 8. Laat het daarna nog 30 minuten pruttelen zonder deksel op wat hoger vuur, zodat de saus lekker indikt. 9. Voeg naar smaak nog wat zeezout en peper toe. 10. Is de saus toch nog wat de dun kun je altijd nog wat bindmiddel toevoegen. 11. Kook de pappardelle. 12. Meng de pappardelle door de saus. 13. Meng naar smaak Parmezaanse kaas erdoorheen.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen