Blog

Peperroomsaus

Iedereen die mijn column leest (en dat doen jullie natuurlijk allemaal) weet nog wel dat ik het de vorige keer over dat horloge had waarmee het lijkt alsof er 25 uur in een dag zaten en dat ik deze zo graag van de sint wilde hebben. Zoals de titel van dit stukje al doet vermoeden zat dit cadeau er helaas niet bij dit jaar. Dus na het succes van afgelopen zaterdag bij het galadiner van FC Volendam zijn mijn team en ik nu weer gewoon 24/7 bezig om de 3000 diners die we deze week uit gaan serveren te maken.  Tussen de bedrijven door heb ik voor jullie een recept van een peperroomsaus, die heerlijk smaakt bij het stukje rosbief wat deze week in onze winkels in reclame is. 

Het recept

Peperroomsaus

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

50 gr. boter

1 sjalotje fijngehakt

40 gram bloem

½ ltr. runderbouillon

2 eetl. groene peperkorrels op sap

½ theel. dijonmosterd

2 eetl. cognac

125 gr. crème fraiche

Zout

Peper

Bereidingswijze

Fruit het sjalotje in de rest van de boter en roer de bloem erdoor. Giet er langzaam al roerende de runderbouillon bij en breng het al roerende aan de kook tot een gladde saus. Roer de peperkorrels, de mosterd de cognac en de crème fraiche door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen