Wij verzorgen wekelijks de maaltijden voor de spelers van FC Volendam. Dit moet een uitgekiende maaltijd zijn, want het is natuurlijk belangrijk dat ze goed en gezond eten! Ik sport zelf ook veel en probeer mijn voeding hier ook op af te stemmen. Maar het moet natuurlijk ook lekker zijn, want ik ben en blijf een Bourgondiër! Op verzoek van FC Volendam trainer Robert Molenaar heb ik vorige week, samen met Ruud Jacobs, een lezing gegeven aan de spelers over gezonde voeding in combinatie met sporten. Het doel was om makkelijke en goed te variëren recepten te maken, een inspiratie voor een gezonde maaltijd. Een van de recepten deel ik graag met jullie, gezond en superlekker!
Vanaf 2 persoon(en)
1 zakje slamix (liefst met rucola)
1 hand spinazie (gewassen)
¼ x bosje platte peterselie
¼ x rode ui (gesnipperd)
6 spriet bieslook (fijngesneden)
1 stuk gerookte zalm of gerookte kip
Hand noten gemengd en niet gefrituurd
Voor de dressing:
1 eetl. Mosterd,
½ eetl Wittewijn azijn
honing of gembersiroop,
citroen
olijfolie
Begin met de dressing: meng de mosterd, azijn, honing, en citroen. Meng aan met de olijfolie. Verwarm een pan met warm water en leg hier de kip of zalm in zonder te koken. Maak onder tussen de spinazie schoon en verdeel met de gemixte sla over twee borden. Leg hier de kip of zalm boven op en garneer met de resterende ingrediënten.