Blog

Steak Tartare a la Carpaccio

Wanneer je van je hobby je werk hebt gemaakt, ben je nooit echt aan het werk. Mensen vragen mij wel eens of ik het niet vervelend vind om in het weekeinde te werken. Nou nee dus. Wanneer ik op vrijdagavond in ons restaurant De Koningshoek sta te “hobbyen” ben ik echt helemaal in mijn element. En ik heb het voor mezelf nog leuker weten te maken, door sterren chef koks uit te nodigen om gezellig samen een heerlijk menu te maken.  Afgelopen vrijdag waren Richard en Sander van het Damhotel in onze keuken en hebben we dit super menu gemaakt. Als amuse hadden we een steak tartare van ossenhaas en een schuim van Parmezaanse kaas. Vooraf een zwevende cocktail (dmv stikstof ijs)  van tonijn, komkommer en gamba’s.  Als hoofdgerecht serveerden we lamsrug met een krokante korst en asperges en als toetje zomerkoninkjes, yoghurtijs, aardbeien en limoen cress. Los van het feit dat dit een super lekker menu was, was het ook geweldig voor mij, want ik heb weer een hoop geleerd van deze 2 topkoks! Tot het einde van het seizoen nodig ik nog meer sterrenkoks uit, dus wil je daar ook van genieten, reserveer dan via .(JavaScript must be enabled to view this email address). Deze week wil ik de amuse die we gemaakt hadden graag met jullie delen. Succes en eet smakelijk!  

Het recept

Steak Tartare a la Carpaccio

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gram Rundvlees (Ossenhaas) heel fijn gesneden
100 gram Pijnboompitjes (gebakken)
Peper en zout uit de molen

Voor de Pesto:
1 teentje Knoflook
1 grote pot Basilicum
250 ml Olijfolie (Griekse)

Schuim van Parmezaanse kaas
1 liter Volle melk
300 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Om het schuim te maken laat je de kaas 1,5 uur trekken in de melk. Verhit de pan en zet deze zonder gekookt te hebben op een warme plaats. Hak ondertussen het rundvlees heel fijn. Blancheer de basilicumblaadjes 2 minuten in kokend water en leg ze daarna meteen in ijskoud water (om verkleuren te voorkomen) Knijp ze goed uit en draai dit met het teentje knoflook in een keukenmachine tot pesto. Druppel de olie erbij. Breng het gehakte rundvlees op smaak met peper en zout. Voeg de pesto naar smaak erbij, vervolgens de pijnboompitjes en steek mooie rondjes uit op het bord. Zeef de Parmezaanse kaasmelk en doe de melk in een slagroomspuit. Zet dit onder druk met 2 patronen en spuit mooie rozetjes op de steak tartare. Druppel nog wat van de pesto olie rond het bord. Eet smakelijk!

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen