Natuurlijk moet ik het hier over hebben! Afgelopen weekeind voor 500 mensen knallen! Je kunt je misschien wel voorstellen hoe veel voorbereiding hier aan vooraf gaat. Wat ga je maken? En is dit ook haalbaar? Want we werken immers niet vanuit onze keuken maar vanuit de tent, waar kookplaten, oven, steamers, bordenwarmers en niet te vergeten afzuiginstallaties neer worden gezet. Alles moet kloppen, passen en meest belangrijk: het moet warm bij de gasten op het bord geserveerd worden. Maar het is gelukt! Heel trots stonden we daar met zijn allen op het podium het applaus in ontvangst te nemen. En daar doe je het voor. Nou zullen er weinig van jullie voor zo’n grote groep gaan koken, maar de regel die voor alle aantallen opgaat is: Voorbereiding is alles! Zorg dat je gerechten serveert die je vooraf al klaar kunt maken en alleen nog in de oven of even op moeten warmen in de pan. Een leuke opmaak van de borden en een mooi gedekte tafel maken zeker 50% van je diner. Je kan ook pronken met andermans veren. Onze soepen zijn vers gemaakt en doen het prima als hoofdgerecht. En koop bijvoorbeeld onze halve gegratineerde kreeft! Oven voorverwarmen op 195 graden en dan 8 erin met bakje en al. Rozevalaardappeltje erbij en terwijl je de gasten nog een bijpassend wijntje serveert doet de oven de rest. Staande ovatie gegarandeerd! En onderstaand heb ik nog een recept met haasbiefstuk, ook heerlijk. Iedereen smakelijke feestdagen toegewenst!
Vanaf 4 persoon(en)
500 gr. haasbiefstuk
200 gr. bospaddenstoelen
300 ml. champignonsaus
200 gr. haricots verts
Zeezout gemalen peper en tijm
Bak de biefstukken in 5 minuten mooi rosé, kook de haricots verts in 10 minuten beetgaar. Bak de paddenstoelen mooi bruin en garneer met wat tijm. Maak een bedje van wat haricots verts, schep hier de paddenstoelen op en leg daar weer de biefstuk op. Druppel wat van de champignon saus er omheen.