Blog

Ravioli met pompoen, stoofvlees en gekarameliseerde ui

Naast onze klanten en natuurlijk de voetbalspelers hebben we nog een groep hele, hele, hele speciale klanten….een maal per jaar verzorgen wij ook het eten voor Sinterklaas en zijn zwarte pieten! Want de Sinterklaasshow is ook topsport en dan moet er gewoon goed en lekker gegeten worden! Daarna schuif ik altijd bij mijn gezin aan om de show te bekijken en wat eigenlijk niet kan hebben ze toch weer voor elkaar gekregen, deze show was nog beter dan die van vorig jaar! Echt fantastisch, groot applaus voor de Sint, zijn pieten, Jenny en alle andere medewerkers voor en achter de schermen (en vergis je niet hoeveel dat er zijn!). Een van de pieten was tijdens de show stiekem bij  oma geweest om daar kado’s door de schoorsteen te gooien (gelukkig was Seger daar ook geweest) dus ging het feest daar nog gezellig even door. Heerlijke tijd dit!

Het recept

Ravioli met pompoen, stoofvlees en gekarameliseerde ui

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

800 gram gekookte ravioli
0.5 pompoen
3 rode uien (in reepjes)
2 eetl. Olijfolie
1 teentje Knoflook
4 takjes Tijm
2 eetl. Balsamico
2 eetl. Bruine suiker
2 eetl. Boter/olijfolie
500 gram Doorregen limousinevlees
2 Uien
2 glazen Rode wijn
200 gram Wortel
Peper en zout
0.5 liter Runderbouillon
Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Begin met het stoofvlees, dit kan eventueel ook de dag ervoor. Neem een grote pan, doe hier 2 eetlepels boter en olijfolie in. Bak het vlees rondom mooi bruin, doe de ui en de wortel erbij en bak nog 4 minuten. Blus af met de rode wijn, de runderbouillon kan erbij en laat 2 uur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Stoom de pompoen 45 minuten, verwijder de zaadjes en de schil. Draai er in de keukenmachine een mousse van en hou deze apart. Neem een grote koekenpan, doe hier olijfolie in en bak hier de rode ui ca. 5 minuten in. Doe vervolgens de knoflook erbij, draai het gas even lager en voeg de tijm, balsamico en bruine suiker toe en stoof nog een paar minuutjes. Kook de ravioli zoals op de verpakking vermeldt en verdeel deze over de borden. Doe op elk bord een toefje pompoenmousse. Schep het draadjesvlees erbij, hierover heen de gekarameliseerde ui en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen