Gisteren was het dan eindelijk zover, “de 3 sterren camping” knalde van de buis. Een heerlijk nieuw programma met niemand minder dan onze eigen Volendammer toppers: Nick, Simon en Kees. Elke week ontvangen zij drie á vier gasten, met wie ze ontdekken hoe deze in het leven staan en om nieuwe manieren van ontspannen te leren. Zo krijgen ze de mogelijkheid om even uit de haast, stress en onrust van deze te tijd stappen en zichzelf op te laden. Deze korte break gaat gepaard met persoonlijke gesprekken, maar ook met veel muziek, plezier en natuurlijk lekker eten. De dag wordt uiteraard muzikaal afgesloten, zodat de gasten de camping als herboren verlaten.
Bekende Nederlanders welke langes komen bij “De 3 sterren camping” zijn o.a. André Hazes jr, Claudia de Breij, Rapper Donnie, Miss Montreal, Sander Lantinga, Niels Runderkamp, Edsilia Rombley, Rob Kemps (Snollebollekes) en Dionne Stax.
Het nieuwe programma De 3 sterren camping is vanaf dinsdag 22 september wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3.
Vanaf 4 persoon(en)
Ingrediënten stamppot
1,2 kg Geschilde aardappelen
Zout
1 hand Rucola (fijn gesneden)
1 hand Zeekraal (gewassen en fijn gesneden)
4 eetl. Kookroom
Ingrediënten bieten
1,5 kg Kleine gele en rode bietjes.
Gember siroop
Olijfolie
Ingrediënten vis: Schol rolletjes gestoofd in de roomboter
1 kg Scholfilet
4 eetl. Roomboter
Peper en zout
Ingrediënten butter en eek
4 eetl. Roomboter
1 eetl. Azijn
1/4 stuk Citroensap
Veel peper
Bereiding: Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten gaar. Meng met de rucola, zeekraal en de room. Houd even apart. Kook de bietjes in ongeveer 15 min beetgaar. Snijd ze in vieren en bak ze even voor gebruik in olijfolie en wat gembersiroop. Snij het middelste gedeelte in de lengte uit de scholfilet. Peper en zout de filets, rol deze op en leg in een pan waar een deksel op kan. Verdeel de roomboter over de scholrolletjes. Breng aan de kook en laat zachtjes met de deksel 10 minuten koken. Haal de deksel eraf en laat nog 5 minuten inkoken. Neem een klein pannetje en doe hier de roomboter, citroensap, peper en azijn in. Verwarm deze totdat alle boter is gesmolten, maar laat absoluut niet koken. Begin met de opmaak van het bord. Neem vier borden en schep hier de rucola en de stamppot van zeekraal op. Verdeel de partjes bieten rondom de stamppot. Verdeel de gestoofde scholrolletjes over de stamppot. Maak af met de butter en eek en eventueel voor garnering een takje dille.