Mijn lievelings! Niet alleen vanwege de heerlijke smaak maar ook vanwege de diverse mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld te combineren met de Franse en de Oosterse keuken, eigenlijk kun je het overal mee combineren. Er bestaan hele kookboeken alleen met gerechten met asperges! Vrijdag as. maak ik voor de gasten in De Koningshoek een heerlijk voorgerecht van groene en witte asperges met een crème van dopertwen en zacht gegaard buikspek. Het seizoen is betrekkelijk kort, ongeveer twee maanden maar, dus moeten we volop genieten van dit Hollands goud. Afgelopen zaterdag had ik het hier ook over bij Paul Wante waarna er diverse telefoontjes bij de LOVE binnen kwamen voor het recept. Daarom zet ik dit heerlijke recept van de soep deze week in mijn column. Op onze site http://www.runderkamp.nl/kookstudio staan overigens nog meer recepten met asperges. Voor de niet-stressige communiemoeders onder ons is het ook een super idee om deze soep aan de gasten te serveren. Doe het in een klein glaasje of kopje met een heerlijke crostini erbij. Reken maar van lekker!
Bekijk hier een lekker asperge gerecht.